Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması 2024

Teknik Şartnamesi (Teknik Şartname)

Yarışma hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler (kurallar, boyutlar , puanlama vs.) Teknik Şartnameden yararlanabilirler.

Kuzeyboru, Çankaya Üniversitesi iş birliğiyle “Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması” adlı bir etkinlik düzenleyecektir. Organizasyonda katılımcılar takım olarak tasarımını ve üretimini kendi yaptıkları makarna maket köprüler ile yarışmaya katılacaklardır. Yarışma katılımcıların teoride öğrendikleri bilgileri sistematik ve pratik olarak uygulama becerisini gözleme imkânı sunacaktır.

Bundan sonra her sene periyodik olarak düzenlenmesi planlanan bu yarışmanın öğrencilerimize ileriki hayatlarında hatırlayacağı güzel anılar bırakması amacıyla yapılmaktadır.

Yarışmaya Katılım Koşulları ve Kayıt

• Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışmasına katılım ücretsizdir.
  • Yarışma 16-17 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Yarışmacılar 1. gün çubuk makarna köprü modellerini oluşturacaktır, 2. Gün değerlendirme ve ödül töreni yapılacaktır.
  • Yarışmaya katılmayı düşünen bütün takımların ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.Başvurular, Çankaya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne 29.04.2024 tarihine kadar ce@cankaya.edu.tr adresine gönderilecek başvuru e-postası ile yapılacaktır. Başvuru sırasında yarışmacıların yapacakları model köprünün CAD çizimini de paylaşmaları gerekmektedir.
  • Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması’na, Çankaya Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği programında öğrenim gören tüm öğrenciler yarışmacı olarak katılabilir.
  • Her takım en az 2, en fazla 3 öğrenci tarafından oluşturulacaktır. Her takımın yarışmada bir ismi olmak zorundadır. Ön kayıt esnasında belirlenecek olan takım isimleri kesinlikle siyasi içerik ve kişi, kurum veya kuruluşları rencide edici öğeler barındırmamalıdır, aksi takdirde yapmış oldukları ön kayıt geçersiz olacaktır.
  • Yarışmaya en çok 15 grup katılabilecektir. İhtiyaç duyulması durumunda ön eleme yapılacaktır.
  • Yarışma sonucunda ilk üçe girecek takımlara Kuzeyboru tarafından ödül verilecektir.  Birinci gelen gruba 25.000,00 TL, ikinci gelen gruba 20.000,00 TL ve üçüncü gelen gruba 15.000,00 TL ödül verilecektir.

Yarışma Takvimi

Malzeme Temini

Yarışmaya katılmaya hak kazanan takımlara Kuzeyboru tarafından 2.500 gram Çubuk Makarna temin edilecektir. Sıcak silikon tabancası ve silikon Çankaya Üniversitesi tarafından temin edilecektir. Model yapımında kullanılması gereken diğer malzemeleri (makas, maket bıçağı, şerit metre, cetvel vb.) yarışmacılar yanında getirecektir.

Yarışma Yeri

Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması kapsamında, 16 Mayıs 2024 tarihinde İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Laboratuvarı’nda (NC02) model köprüler hazırlanacaktır ve 17 Mayıs 2024 tarihinde Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüs Kırmızı Salonda Yükleme deneyleri, Ödül töreni ve Kokteyl gerçekleştirilecektir.

Yarışma Programı